phil logo nieuw

fotos masthead

Muziek is belangrijk in het leven van veel mensen, er zijn maar weinig mensen die niet van muziek houden. Muziek zet mensen in beweging, biedt troost of geeft ontspanning. Muziek is een universele taal die dieper gaat dan woorden en die iedereen op zijn eigen manier begrijpt of voelt. De Koninklijke Philharmonie Bocholtz spreekt deze universele taal.
 

De Phil on Tour"

Na een succesvolle voorbereiding van veel repeteren, concerten spelen en het houden van diverse sponsoractiviteiten, was het dan zover. Op 7 en 8 mei gingen de leden van de jeugdharmonie Bocholtz op concertreis naar Langenselbold. Het weekend werd gevuld met sportieve, culturele en muzikale activiteiten. Zo werd op de heenreis een kanotocht van Obernhof naar Nassau op de Lahn gemaakt. Ook werd er een bezoek gebracht aan de 850 jaar oude Burcht Elzt, welke een fascinerende geschiedenis kent.
Het hoogtepunt van deze reis bestond uit het gezamenlijk concert op zaterdagavond met onze muziekvrienden uit Langenselbold in de prachtig versierde Klosterberghalle. Zondagmorgen stond wederom in het teken van de muziek. In het mooie Schloss- park van Langenselbold konden de bezoekers genieten van een gevarieerd muziekprogramma. Ook hier ontbraken de traditionele Duitse lekkernijen niet.
De jeugdphil kan terugkijken op een weekend waarin plezier, groepsbinding, het uitwisselen van internationale contacten en vooral de muziek centraal stond.

 

JeugdHarmonie 2016 web