phil logo nieuw

fotos masthead

Muziek is belangrijk in het leven van veel mensen, er zijn maar weinig mensen die niet van muziek houden. Muziek zet mensen in beweging, biedt troost of geeft ontspanning. Muziek is een universele taal die dieper gaat dan woorden en die iedereen op zijn eigen manier begrijpt of voelt. De Koninklijke Philharmonie Bocholtz spreekt deze universele taal.
 

Twee mannenkoren en een harmonieorkest:

Wat boffen we toch dat we in (of vlakbij) Bocholtz wonen! Want op zaterdag 4 juni kunnen we in onze Harmoniezaal alwéér terecht voor een schitterend concert. Deze keer vindt er een muzikale ontmoeting plaats tussen twee koren en een orkest. Om precies te zijn tussen de mannenkoren David (Simpelveld) en Lauwerkrans (Mechelen) en de Koninklijke Philharmonie Bocholtz.

Dan weer om beurten, dan weer gezamenlijk brengen zij een aantal prachtige muziekstukken ten gehore. De mannenkoren onder leiding van Jean Lardinois zingen onder andere werken van Grieg, Bizet en Tsjaikovski, alsook een drietal vrolijke marsen.

De Koninklijke Philharmonie Bocholtz onder leiding van Matty Cillissen speelt de meest flitsende stukken uit haar huidige repertoire, waaronder twee slavische dansen van Dvorak en de swingende Festive Ouverture van D. Sjostakovitsj.

Gezamenlijk brengen koren en orkest onder andere het gevoelige Benedictus van K. Jenkins, maar ook kunnen we met z'n allen meegalmen met het bekende Slavenkoor (uit de opera Nabucco) van Verdi, en met zijn minder beroemde, maar minstens zo indrukwekkende Bandietenkoor. Graag verwelkomen wij u op 4 juni! De entree is Vrije Gave, dus ook daarvoor hoeft u het niet te laten.

muzikale ontmoeting juni 2016