phil logo nieuw

fotos masthead

De Phil fêteert jubilarissen

De Koninklijke Philharmonie uit Bocholtz zet zaterdag 5 november aanstaande 6 leden in de schijnwerpers. Zes muzikanten herdenken op die dag dat ze 40 jaar, 25 jaar en 15 jaar geleden lid werden van de Phil. Daarnaast zijn er drie leden van de Phil die respectievelijk 60 jaar (Ben Starmans), 50 jaar (Hub Dreuw) en 25 jaar (Peter Loomans) muzikant zijn.

Programma
De Phil zal de jubilarissen muikaal naar de parochiekerk begeleiden. Daar wordt om 19.00 uur ter hunner intentie een door de Phil zelf opgeluisterde mis opgedragen. In de harmoniezaal aan de Dr. Nolensstraat kan dan iedereen hen vanaf 20.00 uur de hand gaan schudden. De jubilarissendag wordt besloten met een feestavond.

Lilian Cleven – 40 jaar lid
Lilian is de vijfde telg uit een familie waarin muziek geademd werd. Op jonge leeftijd kwam ze in aanraking met een klarinet die haar vader voor een collega een tijdje thuis bewaarde. Lilian oefende stiekem op deze klarinet en het verdriet was groot toen het instrument terug ging naar de collega. Dit was het begin van een indrukwekkende muzikale loopbaan op klarinet. Lilian is een vaste en betrouwbare soliste binnen onze vereniging en is naast haar eigen spel, nauw betrokken bij de jeugdopleiding van onze Phil.

Hans Mommer – 25 jaar lid
De muzikale loopbaan van Hans begon ruim 50 jaar geleden op trompet toen hij nog in Vaals woonachtig was. Via trompet en bariton is hij uiteindelijk Bas gaan spelen. Echter toen Hans naar Bocholtz verhuisde heeft hij een aantal jaren besloten helemaal te stoppen met muziek maken. Toen zijn kinderen in de jeugdharmonie terecht kwamen werd de muzikale vlam weer aangewakkerd en voordat Hans er erg in had zat hij bij de jeugdharmonie om vandaar uit de stap te maken naar het harmonie orkest en het bestuur. Hans is een waardevol lid die zijn sporen verdient op muzikaal maar ook bestuurlijk niveau en derhalve niet meer weg te denken bij de Phil.

Laurien Krutzen – 25 jaar lid
Laurien heeft, net als zo veel andere bewoners in Bocholtz, haar muzikale roots meegekregen via de houtvinkjes olv Tiny Vanhommerig. Via de op dat moment populaire Berdien Stenberg werd haar interesse gewekt voor de dwarsfluit. De stap naar de Phil was logisch aangezien de hele familie Krutzen reeds nauw betrokken was bij onze vereniging. Ook Laurien is in haar 25 jarig lidmaatschap uitgegroeid tot een vaste kracht waar men altijd op terugvallen kan. Naast haar muzikale inbreng is Laurien ook actief bezig met het begeleiden van onze nieuwe lichting jeugdige muzikanten.

Stan Starmans – 15 jaar lid
Stan is een derde generatie lid, die reeds op zeer jeugdige leeftijd lid werd van de Phil. Beide opa ’s van Stan zijn nog steeds actief lid bij de Phil net zoals zijn vader en zus. Hoe kan het ook anders dat je dan lid van de Phil wordt. Stan is op 4 jarige leeftijd begonnen met kleutermuziek en heeft toen de keuze gemaakt om slagwerker te worden. Na dit een aantal jaren intensief en met veel plezier te hebben gedaan, wilde hij toch zijn vader achterna en is toen ook trompet gaan leren. Stan studeert momenteel in Eindhoven. We hopen nog heel veel jaren met Stan te kunnen samenwerken.

Koen Brocheler – 15 jaar lid
Ook Koen is een derde generatie lid, die nadat hij als nieuwe wereld burger ingeschreven werd in de gemeente Simpelveld (Lees: Bocholtz), ook maar meteen lid van de Phil werd. Koen komt uit een muzikaal nest waar beide ouders, broertjes en opa ook nog steeds actief zijn.
De passie van Koen ligt bij slagwerk en percussie. Op heel vroege leeftijd begon Koen op kleine trom en heeft zich, ondanks zijn jonge leeftijd, ontwikkeld als een steunpilaar in de slagwerkgroep van de Phil. Ook met Koen hoopt de Phil nog vele jaren op een vruchtbare manier te kunnen samenwerken.

Dennis Reumkens – 15 jaar lid
Dennis is ook op jonge leeftijd lid geworden van de Phil en is in eigen gelederen opgeleid. Via de jeugdharmonie heeft Dennis de weg naar het harmonie orkest gevonden. Ondanks zijn drukke werkzaamheden en opleidingen in het dagelijkse leven behoort Dennis toch tot een vaste steunpilaar in de klarinettensectie.

14606391_1830088757237571_8681286219860068060_n.jpg