phil logo nieuw

fotos masthead

Muziek is belangrijk in het leven van veel mensen, er zijn maar weinig mensen die niet van muziek houden. Muziek zet mensen in beweging, biedt troost of geeft ontspanning. Muziek is een universele taal die dieper gaat dan woorden en die iedereen op zijn eigen manier begrijpt of voelt. De Koninklijke Philharmonie Bocholtz spreekt deze universele taal.
 

carmen

Stierenvechters en zigeuners, sigarenfabrieken en arena’s, habanera’s en seguidilla’s, Carmen in Sevilla! Jeugdopera Carmen in Heerlen! De bekendste opera van Georges Bizet en één van de meest populaire klassieke werken allertijden zal op zondag 18 januari aanstaande worden opgevoerd in het Parkstad Limburg Theater te Heerlen door de Jeugdharmonie van de Koninklijke Philharmonie Bocholtz!

In samenwerking met leerlingen van de conservatoria van Tilburg en Maastricht en het koor van het Grotiuscollege Heerlen, onder begeleiding van Opera Zuid, zal onze jeugd dit werk tjokvol wereldberoemde dansen en aria’s voor u ten gehore brengen. A once-in-a-lifetime experience, wordt dan vaak gezegd! Samen muziek maken vanuit de orkestbak voor een groot publiek in een heus theater! Al maanden repeteert de Jeugdharmonie er onvermoeid aan, onder de eindeloos, enthousiast zwiepende baton van dirigent Noël Nijsten. En de afgelopen weken wordt er flink bijgeschaafd en de laatste puntjes op de i gezet met een aantal extra repetities, zodat de jeugd er helemaal klaar voor is. Repeteren met het koor, samenspelen met de solisten, het klassieke verhaal van Carmen luister bijzetten door geweldige muziek te maken, samen.

Spelen in het theater is heel bijzonder, daar is iedereen zich ook goed van bewust – maar de jeugd weet ook dat het niet voor de laatste keer is. Want waar nu de jongste jeugdleden al de kans krijgen om een opera te spelen in een grote schouwburg, zo zullen ze later, samen met de voltallige Phil, nog wel vaker op de bühne van het Parkstad Limburg Theater komen te spelen. Maar zoals we allemaal weten: jong geleerd is oud gedaan. De Jeugdharmonie is goed bezig en dan zal ongetwijfeld voor nog meer enthousiasme zorgen, van zowel de muzikanten zelf als van hun familie en vrienden, als zij hun mooie muziek kunnen gaan beluisteren. Weliswaar speelt de Jeugdharmonie vanuit de orkestbak, waar de jeugdleden het gedans en gezang op de planken boven hen moeten horen, maar toch hebben ze goed zicht op alle mensen in de zaal. En laat die zaal tot de nok toe gevuld zijn!

Iedereen is welkom: papa’s en mama’s, broers en zussen, ooms en tantes, opa’s en oma’s, vrienden en vriendinnen. Kom de jeugd steunen en genieten van wat ze allemaal voor u klaar spelen! Op zondag 18 januari, om 15.00, in de Rabozaal van het Parkstad Limburg Theater, is het dan eindelijk zover! Wees erbij! Kaartjes kosten €15,- en zijn nog verkrijgbaar via de website van de schouwburg (www.parkstadlimburgtheaters.nl) of aan de kassa van het theater zelf. Maar haast u, want op is op!