phil logo nieuw

fotos masthead

Drumband Philharmonie Bocholtz juli 2017

Drumband Philharmonie Bocholtz Parkconcert WMC 2017 De drumband is een onderdeel van de Koninklijke Philharmonie Bocholtz, bestaand uit een enthousiaste groep slagwerkers met een repertoire van allerlei soorten slagwerkmuziek.

De drumband is voortgekomen uit een tamboerkorps en uitgegroeid tot een veelzijdige slagwerkgroep. Werd er vroeger alleen op de trom geslagen om de dorpsprocessies in de maat te laten lopen, tegenwoordig kunnen de slagwerkers met hun goede opleiding veel verschillende slagwerkinstrumenten bespelen. 

De drumband gaat met zijn tijd mee: tegenwoordig besteden we meer aandacht aan melodisch slagwerk. Met instrumenten zoals de xylofoon, marimba en vibrafoon is het mogelijk om mooie melodieën te spelen, als aanvulling op de traditionele ritmische percussie. 

We repeteren wekelijks en treden een paar keer per jaar op, bij verschillende gelegenheden. En ja, als de processie door Bocholtz gaat, zorgen wij nog steeds dat iedereen in de maat blijft lopen.

De drumband staat onder leiding van de illustere dirigent Roland Jaegers.

Nieuwsgierig naar onze drumband? Kom dan eens kijken op onze repetitie, wekelijks op vrijdagavond van 17.45 tot 18.45 uur in de Harmoniezaal te Bocholtz. Wil je je bij ons aansluiten? Vanaf ongeveer HaFaBra niveau A ben je van harte welkom!

Wil je ook slagwerker worden? Meld je dan aan voor slagwerkles bij Roland Jaegers, zie de pagina muziekles.