phil logo nieuw

fotos masthead

Muziek is belangrijk in het leven van veel mensen, er zijn maar weinig mensen die niet van muziek houden. Muziek zet mensen in beweging, biedt troost of geeft ontspanning. Muziek is een universele taal die dieper gaat dan woorden en die iedereen op zijn eigen manier begrijpt of voelt. De Koninklijke Philharmonie Bocholtz spreekt deze universele taal.
 

"Muziek voor hart en geest"

Op zondag 17 april 2016 spelen twee Limburgse topharmonieën weer in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. De Koninklijke Philharmonie Bocholtz en de Koninklijke Harmonie van Thorn slaan de handen opnieuw ineen om voor u een prachtig dubbelconcert neer te zetten op de planken van de Heerlense schouwburg, met muziek voor hart en geest.

Onder leiding van Matty Cilissen opent Bocholtz het jaarlijkse Passion4Music-concert met haar triomfantelijk klinkend programma. De bombastische Festival Ouverture van Dmitri Sjostakovitsj luidt de eerste helft van het concert in met Russische klanken van een virtuoos orkest. Sidus, van Thomas Doss, kijkt op naar de hemel en fantaseert over de mysteries van het heelal. Stephen Melillo heeft van zijn persoonlijk devies een rap, uitdagend, hymnisch en bovenal Amerikaans werkje gemaakt: Godspeed!

Na de pauze neemt Norbert Nozy, de dirigent van de Koninklijke Harmonie van Thorn, de baton over. Het eerste werk, Cerebral Vortex, werd speciaal gecomponeerd door Øyvind Moe voor de Noorse Musikkforeningen Nidarholm, voor het WMC in 2009, een werk dat de fluïde gedachtenstromen in ons brein vertaalt naar muziek. De Vierde Symfonie van David Maslanka is een sterk afwisselend, groots muziekwerk, waarin elk instrument goed tot zijn recht zal komen, in zowel virtuoze loopjes als in ingetogen koralen. Passion4Music 2016 zal worden afgesloten met Maurice Ravels schitterende Daphnis et Chloé: een impressionistisch schilderij van een zonsopgang, een prachtige, heuvelachtige en bosrijke natuur met de liefde van het herdertje Daphnis en het herderinnetje Chloé.

Op zondag 17 april, om 20.00 uur, in het Parkstad Limburg Theater te Heerlen kunt u van dit fantastische programma genieten in de intieme LIMBURGzaal. Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 15,00 aan de kassa en bij de gebruikelijke voorverkoopadressen voor € 12,50 . Graag verwelkomen wij u dan.

 

passion 4 music 2016