phil logo nieuw

fotos masthead

Nog niet gepubliceerd

Op zondagmiddag 2 april vullen voorjaarsklanken de Bocholtzer Harmoniezaal in een mooi samenwerkingsconcert door de Koninklijke Philharmonie Bocholtz, onder leiding van Frenk Rouschop, in tandem met Harmonie St. Agnes uit Bunde met dirigent Jacques Claessens. Het is open huis in de Harmoniezaal: u bent van harte welkom!

 

Symfonisch…

Het concert wordt afgetrapt door de Phil met de wervelende Symphonic Overture van James Barnes. Met veel bombarie weet het stuk te overweldigen én te ontroeren, met prachtige solo’s. Het verhaal van Spartacus volgt in het gelijknamige stuk van Jan Van der Roost: met mysterieuze melodieën word je met dit toongedicht helemaal terug in de tijd verplaatst. Moving Heaven and Earth van Philip Sparke is een ode van de tijdloos mooie muziek van de Franse componist Gabriel Fauré: een citaat uit diens Libera Me dient als de kern voor deze variatiereeks. De Phil eindigt zijn concerthelft met de opgewekte en opgejaagde ouverture van de opera Colas Breugnon van Dmitri Kabalevski. 

… en exotisch 

Harmonie St. Agnes uit Bunde speelt ook een viertal stukken. Musica y Vinos is een speelse pasodoble van Manuel Morales. Deze dans viert het samenkomen van twee oude vrienden, de Muziek en de Wijn. Gevolgd wordt door Voyage Initiatique van Alexandre Kosmicki, een werk dat speciaal gecomponeerd werd ter ere van het 100-jarige jubileum van Harmonie St. Agnes en het 40-jarige jubileum van dirigent Claessens in 2019. De wereldpremière werd gespeeld tijdens het Galaconcert in Bunde. Voices of the Sky van Samuel Hazo verbeeldt de veranderlijkheid van de wolkenhemel, de vele verschillende kleuren en vormen die ons dag in dag uit verwonderen. Geëindigd wordt met Toshio Mashima’s Samba Express

Wees welkom

Zin in wat zon? Met de temperamentvolle pasodoble en samba uit Bunde en de wervelende ouvertures van de Phil weet je zeker dat je het warm genoeg krijgt. Wees welkom bij een prachtig dubbelprogramma vol spannende en speelse werken. De Harmoniezaal in Bocholtz staat wijd voor u open op zondag 2 april om 14.30 uur. 

 

Voorjaarsconcert met Harmonie St. Agnes

Zondag 2 april 2023 14.30 uur

Harmoniezaal Bocholtz

Entree: vrije gave

 

phil St Agnes Bunde s


 

 

 

 

Bewaren

Bewaren