phil logo nieuw

fotos masthead

Bijzonder samenwerkingsconcert tussen de Koninklijke Philharmonie Bocholtz en het Koninklijk Harmonieorkest Vooruit uit het nabij Kortrijk gelegen Harelbeke
Op zaterdag 26 november 2016 vindt er een bijzonder samenwerkingsconcert plaats tussen de Koninklijke Philharmonie Bocholtz en het Koninklijk Harmonieorkest Vooruit uit het nabij Kortrijk gelegen Harelbeke. Respectievelijk onder leiding van Matty Cilissen en Erik Desimpelaere zullen de orkesten op hoog niveau symfonisch musiceren en zowel de landsgrenzen als de muzikale grenzen verleggen.
Programma
De muzikale krachtmeting geleid door twee Belgen zal geopend worden door de Koninklijke Philharmonie Bocholtz, onder leiding van Matty Cilissen met een programma dat zich kenmerkt door Spaans temperament en pit, met werken van De Falla en Navarro.
Het Koninklijk Harmonieorkest Vooruit, onder leiding van Erik Desimpelaere neemt de tweede concerthelft voor zijn rekening. Dat deel van het concert kenmerkt zich juist door een 20e-eeuws programma dat reikt van Benjamin Brittens en Paul Hindemiths expressionisme tot de verfijnde, moderne hymnes van Eric Whitacre. Een ode aan vriendschap, rust en onrust en zelfs een kleine hint naar de kerstperiode. Drastisch verschillende concerthelften die beide van hoge, symfonische kwaliteit zijn. Een daadwerkelijke grensverlegging.
Wij kijken er naar uit u op zaterdag 26 november, om 20.00 uur te verwelkomen in de Harmoniezaal te Bocholtz voor Pushing the Limit: een uniek uitwisselingsconcert met het Belgische Koninklijk Harmonieorkest Vooruit uit Harelbeke onder leiding van Erik Desimpelaere.

posterharmonieklein2.jpg